maanantai 15. helmikuuta 2010

Muistio 3.2.2010 Koulutus

Vieraina Antti Koiranen, Tampereen yliopiston Virtain kulttuuritutkimusaseman johtaja ja Marko Tamminen, PIRKOn aikuiskoulutus vastaava.

Aluksi keskusteltiin kulttuurintutkimusasemasta, mitä siellä tehdään ja miksi juuri Virroilla.
Asema on perustettu aikoinaan Virroille siksi, että täällä esimerkiksi kohtaavat eri murteet. Jokaisessa kylässä melkeenpä puhutaan eri murretta. Näistä on ollut hyvä tehdä murretutkimuksia.
Nyt tutkimusasemalla on menossa Virtain Karjalaiset- tutkimus, jossa käydään läpi Virroilla asuvien karjalaisten harrastuksia, koulutusta jne.

Sitten listattiin kouluja, joita Virroilta löytyy. Merikanto-opisto, lukio, kansalaisopisto, Tamk,Pirko, ylä- ja ala-astetta unohtamatta. Huomattiin, että koulut eivät tee yhteistyötä keskenään. Ainoastaan ala-asteelle ollaan järjestetty ns. mediapäiviä, joissa yksi luokka on saanut valmistaa lyhytelokuvia ja harjoitella kuvaamista pienten näytelmäharjoitusten parissa.

Lukion uusi musiikkiteatterilinja sai aikaan paljon keskustelua. Valitettavasti paikalla ei ollut ketään lukiolta, joten kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin emme saaneet vastauksia.
Toivoimme, etä lukion markinointia hoidettaisiin nyt hyvin, koska musiikkiteatterilinja varmasti toisi lukioon lisää opiskelijoita myös muilta paikkakunnilta.
Tamkin ja lukion toivottiin tekevän tulevaisuudessa paljon yhteistyötä. Kuvapuoli voisi kuvata näytelmiä ja musapuoli hoitaa äänet. Lukiolaiset voisivat ottaa myös Tamkin vapaavalinnaisia kursseja. Toivomus myös tuli,että Tamkilaiset voisivat puolestaan ottaa lukiolta kursseja, esim. näytelemistä.

Lopuksi keskustelimme vielä Gonradista. Gondradiin toivottiin eri ikäisiä yrittäjiä ja monenlaisia taiteilijoita. Kuitenkaan hirveää sekalmelskaa ei haluta, joten raja täytyy löytyä.

1 kommentti:

 1. Hei,
  Luova Tampere-ohjelman ja siihen kuuluvan LUKEn (Luovien alojen kehittämiskeskus) mukaan luovia toimialoja ovat mm.
  -animaatiotuotanto
  -arkkitehtipalvelut
  -elokuva- ja tv-tuotanto
  -kuvataide ja taidegalleriat
  -käsityö
  -liikunta- ja elämyspalvelut
  -mainonta ja markkinointiviestintä
  -muotoilupalvelut
  -musiikki ja ohjelmapalvelut
  -peliala
  -radio- ja äänituotanto
  -taide ja antiikkikauppa
  -tanssi ja teatteri
  -viestintäala
  Uusien koulutuskuvioiden ideoita meille Virtain yksikköön - mietiskellään yhdessä. Menen 11.3. kaupunginjohtaja Leppäsen kanssa tapaamaan vararehtori Marja Sutelaa, siihen mennessä - mietiskelkää!
  Helena

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.