keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Arkkitehti

Arkkitehti Esko Räntilä näytti keskustelun aluksi kuvasarjan jossa esiteltiin rakennuksia, siltoja ja patsaita. Huomioimme miten mm. valaistus vaikuttaa siihen, miten ihmiset kokevat arkkitehtuuriin. Kuvia oli Bilbaosta, jossa oli paljon inspiroivia kohteita, sekä Suomesta Kiasma miellyttää joiltakin osin arkkitehdin silmää. Mukana oli myös Eskon omia luomuksia, esim. Virtain kirjasto ja Ylistaron liikuntahalli. Esko näytti tekemäänsä taideteosta, johon vaimo oli hänet innoittanut. Hän mainitsi, että inspiraatio tulee tai sitä voi pakottaa tekemällä jotain luovaa.

Arkkitehtuuriin ja inspiraatioon liittyy vahvasti taide ja vaikutteet. Ympäristö on huomioitava suunniteltaessa rakennusta. Virroilla kulttuuritalolle olisi tilausta, tilaa ja asemakaavatkin on tehty muutettavaksi. Vieraileva tähti Juha Västi leiskautti ilmoille idean rytmikorjaamon tyylisestä tilasta bändeille ja esityksille. Asia osoittautui aika kokonaisvaltaiseksi yöpymismahdollisuuksia myöten, että keskustelu tyrehtyi.

Keskustelussa kuitenkin tuli ilmi, että studiotilaa on todella vähän harrastus tai vuokrauskäyttöön. Kulttuuritalossa voisi olla vuokrattavaa stuodiotilaa. Lisäksi yrittäjille tulisi olla työtilaa sekä yhteistä tilaa, jossa voisi järjestää näyttelyitä, tapahtumia tms. Tiloissa voisi olla mukana muitakin toimijoita esim. infopisteitä. Rahoituksesta riippuen tällaisen hankkeen toteuttamisen suunnitteluvaihe veisi noin 2 vuotta.

Leena Petman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.