tiistai 8. joulukuuta 2009

Muistio 19.11.09

Vieraana: Heli Niemi, Virtain Valomainos Oy:stä, hän kuuluu myös Virtain Yrittäjät ry:h (2 v pj.) ja Virtain Yrittäjänaiset ry:n ( 1v pj.), sekä on kirjoittanut lehteen bakinoita ja yrittäjän arjesta kertovan kirjan Helinöitä

Yrityksen taustaa: 
-Perustettu vuonna 1978 valomainos yritys
-Aluksi sijaitsi Vihdissä- > sukujuurten takia Virroille
- 6 vakituista työntekijää (projektikohtaisesti enemmänkin)
- Heli Niemi yrityksessä vuodesta 1994 asti ja vuonna 2003 yrityksen johtoon (ainut nainen valomainosalalla) 
-valmistavat: alumiinirungot, kotelot, teippi, kirjaimet, sähkötyöt 
 -> alihankintana mitä tarvitaan
-mainokset valmiista materiaalista, ennen mainoksen suunnittelukin.

Virtain hyviä- ja huonoja puolia 
 Keskustelun aika pohdittiin Virtojen hyviä ja huonoja puolia yrittäjyyden ja yksityiselämän kannalta. Syitä tulla Virroille yrittäjäksi ja asumaan on mm. luonto, rauhallisuus, sijainti ja yhteisö,  syitä miksi ei tuli esille mm. saman henkisen yhteisön (luovat alat) puuttuminen, kulkuyhteydet (juna-aseman puuttuminen, bussiyhteydet), kaupungin imago, peruspalveluiden vähyys. Jokainen perustelu nostatti keskustelua niin puolesta kuin vastaankin.

Yrittäjänä Virroilla ja yrityksen perustaminen.
 Kyselimme myös, miten kaupunki tukee yrittäjää Virroilla ja saimme tietää, että kaupunki antaa tehdä omassa rauhassa asioita ja ei jarruta menoa. Saimme tietää että kyselyssä jossa oltiin haasstateltu 1600 eri yritystä oli 36 ilmoittanut olevansa kiinnostuneet toimimaan Virroilla, syitä olivat olleet mm. turvallisuus, keskeisyys ja luonto/vesistöt.
 Sekä jos perustaa Virroille yrityksen saa tukea esimerkiksi Virtain yrityspalvelusta. Niemen mielestä tilan kanssa kannattaa aloittaa varovasti, eli olla aluksi vaikka vuokralla. Nykyään myös ulkopaikkakuntalaiset ovat tervetulleita perustamaan yrityksiä Virroille. Asenne on positiivista ja se nähdään vahvuutena.
 TET-jaksossa yritetään parantaa nuorten suhtautumista Virtoihin ja kasvattaa heidän halua jäädä tänne ja perustaa mahdollisesti omia yrityksiä.

Yhteistyötä
 Myös muiden yritysten menestyminen Virroilla nähdään positiivisena asiana ja tehdään paljon yhteistyötä. Esimerkkinä yhteistyöstä mainittiin: Rantarock, Killinkosken päivät (Virtain voimakkaampia tapahtumia), Sampola Karting, joka toteutettiin Sampolan yrittäjien yhteistyönä talkoolaishengessä, sekä tulevia projekteja kuten ensi heinäkuussa oleva Taiteiden yö. 
 
Suomen Yrittäjät
- Suomen Yrittäjät->Pirkanmaan yrittäjät-> Virtain yrittäjät
-200 jäsentä eri aloilta ja yritykset eri kokoisia
-edunvalvontaa yms.
-jäsenetuja
-yhteenkuuluvuus
-Pirkanmaan Yrittäjät hakee aktiivisesti uusia jäseniä

1 kommentti:

  1. Anteeksi, että tämä myöhästyi (lopputyön takia). Toivottavasti siitä saa selkoa.

    Toivovat:

    Maarit ja Elina

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.