keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Muistio 24.11. keskustelusta

PIRAMK:N LUOVUUSPRAKTIIKKA


24.11.2009 klo. 17.00-20.00 musiikkipuolen kokoustilassa 277.


Vierailijoina oli Tiina Perämäki, Käy kylässä hankkeen projektipäällikkö, ja Päivi Ylimys Virtain matkailu-, kulttuurisihteeri.


Käsitellyt asiat:


Alustuksen piti Heli Antila. Hän kertoi kylien merkityksestä ja vaikutuksesta ympäristöön. Sekä painotti kylien kehittämistä.


Käy Kylässä hanke


Hanke alkoi marraskuussa 2009 ja on toiminnassa marraskuuhun 2012. Käy Kylässä hanketta hallinnoi Virtain kylien kehittämisyhdistys. Hankkeen tarkoituksena on luoda yhteistyöverkkoja yritysten ja kylien välillä, sekä selvittää miten kylien näkyvyyttä, palveluita ja matkailua kehitetään. Keskustelussa korostui, että yhteistyötä pitäisi kehittää edelleen ja esim. Lisäksi kävi ilmi kuinka kylät ovat täynnä tarinoita, jotka pitäisi osata kääntää vahvuudeksi.


Virtain matkailu


Matkailu määriteltiin elämysten hakemiseksi ja matkaksi mm. Omaan itseensä. Matkailu on aina sidoksissa kulttuurin, ihminen ei voi matkustaa ilman kulttuuria. Virtolaiset ovatkin ylpeitä omasta kulttuuriperinnöstään ja kun lopettaa laput silmillä kulkemisen löytyy kaikkea kiinnostavaa. Virtoja pitäisi markkinoida tarinoilla eikä kauniilla maisemilla. Paikkakunta pitäisi tehdä houkuttelevaksi.


Kylissä ei kuitenkaan osata päättää ovatko ulkopuoliset tervetulleita. Osassa kylissä ollaan innokkaita ja avoimia muutoksille, mutta osassa ollaan jo hieman lannistuneita. Parhainta olisi pikkuhiljaa lähteä markkinoimaan ja kehittämään. Virroilla kuitenkin on jo suosittu juhannustapahtuma, joka on ylittänyt uutiskynnyksen ja kylillä on monia omia tapahtumiaan. Myös Matias kappeli olisi hyvä vetonaula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.